Vydělávání kůží a kožešin (Helmut Ottiger, Ursula Reeb)
Kód: 700975Související produkty
Kniha by neměla chybět v knihovnách chovatelů pointerů, lovců i milovníků psů všech plemen vyšlechtěných k lovu. Z anglického originálu vydaného v...
Kniha by neměla chybět v knihovnách lovců i milovníků psů všech plemen vyšlechtěných k lovu
Tato myslivecká osvěta seznámí čtenáře s jednotlivými obory české myslivosti a jejich tradicemi. Vychází na počest zapsání ČESKÉ MYSLIVOSTI do...
Detailní popis produktu
Tato kniha přináší souhrn informací o vydělávání kůží a kožešin pro amatérské koželuhy, pro všechny, kdo by si chtěli zkusit vydělat kůži vlastníma rukama. Celý proces zpracování kůží a kožešin je podrobně popsán a obsahuje vše, co potřebujete vědět, abyste činění kůží sami vyzkoušeli. Dozvíte se důležité informace o stavbě kůže, popíšeme vám její druhy i vlastnosti u různých zvířecích druhů a podrobně poradíme, jak kůži stáhnout. Zjistíte, co vše budete potřebovat a jaké práce je třeba udělat před samotným vyděláváním (sušení, napnutí kůže na rám, namáčení a praní). Poté přikročíme k mízdření (s informacemi o koželužském špalku), loužení a kvašení. Teď teprve nastává fáze činění, kde vás naučíme všech pět způsobů – činění tukem, rostlinným tříslem, minerální činění, činění mozkem, chromočinění i různé kombinování těchto metod. V poslední kapitole o dokončovacích pracích se seznámíte s různými postupy při mechanickém změkčování kůží.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Literatura |
---|---|
Hmotnost: | 1 kg |
Obedience krok za krokem Datum vydání: 10.04.2012 Katalogové číslo: 6723 ISBN: 978-80-247-3978-6 Formát / stran: 148×208, 144 stran...
160 stran, formát 150 x 215 mm, pevná knižní vazba, barevná laminovaná obálka, 26 černobílých obrázků, 11 pérovek.
Publikace určená ke zkouškám žadatelů o zbrojní průkaz a žadatelům o jmenování zkušebním komisařem.
Nová verze 2023
Záznamník slouží pověřené osobě (mysliveckému hospodáři) v systému kontroly ulovené zvěře a jejího označování lovcem. Tato evidence je nezbytná v...
Zvýhodněný set
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.